Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Zápis prvákov

    Vážení rodičia budúcich prvákov, oznamujeme Vám, že elektronická prihláška na zápis do 1. ročníka je už sprístupnená na: https://zsmucin.edupage.org/register/

    Prihlášku je potrebné vyplniť, vytlačiť a podpísať oboma zákonnými zástupcami a doniesť na zápis.

    Ak by ste mali akékoľvek ťažkosti s vyplnením, obráťte sa na pracovníkov komunitného centra, radi Vám s tým pomôžu.

  • Marec - mesiac knihy

    “Dom bez kníh, je ako miestnosť bez okien. “ - Horace Mann. Marec je mesiac nielen prebúdzania sa prírody, ale aj mesiacom knihy. Naše detičky už niekoľko týždňov objavili čaro čítania dobrých kníh. “Naša trieda číta” je projekt vydavateľstva Martinus, a “Čitateľská stopa” je projekt RCPU, vďaka ktorým získala každá trieda nádherné knihy, ktoré teraz krúžia v rukách všetkých detí. Dnes sme si pripomenuli marec, mesiac knihy zaujímavými aktivitami.

  • Vynášanie Moreny

    Dnes,13.marca, sme vynášali Morenu. Jeden z najarchaickejších zvykov na našom území vyjadruje túžbu ľudí po skončení chladného počasia a príchode teplých jarných dní.

    Morena symbolizovala zimu. Ak ľudia chceli, aby prišla jar, museli ju utopiť v potoku alebo upáliť. Verili, že zničením Moreny vyženú nebezpečné choroby, vypudia z dediny nečisté sily, ktoré zadržiavajú vegetáciu, no predovšetkým urýchlia odchod zimy.

  • Karneval

    12.2.2024 sa konal na našej škole fašiangový karneval, na ktorom sme sa skvele zabavili, zasúťažili, zmerali sily a v neposlednom rade sme ocenili najlepšie masky. … kuk na naše fotky.

  • Pasovanie prvákopv

    29. januára 2024 sme mali milý program, Pasovanie prvákov. Naši najmenší preukázali, že sú šikovní, bystrí a obratní. Boli pasovaní za právoplatných prvákov našej školy. Blahoželáme našim prváčikom, tešíme sa, že sú medzi nami.

  • Pochod na Luciu

    Pochod na Luciu sa tento rok kvôli počasiu posunul, ale sme ho nevynechali. Potešili sme našich spoluobčanov, povymetali zlé kúty, zaželali veľa zdravíčka….

  • Mikuláš v obci

    6. decembra v popoludňajších hodinách zavítal do obce Mikuláš. Pri obecnom úrade sme  Mikulášovi zaspievali vianočné koledy a zarecitovali vianočné básničky. Čertík s anjelom pomáhali rozdávať darčeky.

  • Mikuláš

    6. decembra k nám zavítal Mikuláš. Pripravili sme si pre neho malý kultúrny program. Mikuláš sa veľmi tešil a podaroval nám sladké balíčky. Od našich pánov lesníkov sme dostali do daru prekrásny vianočný stromček, ktrorý sme si spoločne ozdobili.

  • Projekt Záložka do knihy

    Tradične, každý rok sa zapájame do projektu Záložka do knihy. Našim kamarátom zo Základnej školy s materskou školou v Neplachoviciach, v Českej republike sme vyrobili a poslali krásne záložky do knihy.

  • Aktívna škola

    Zapojili sme sa do projektu Aktívna škola. Budeme sa snažiť čo najviac zmysluplne pohybovať, vyskúšať netradičné športové aktivity. Projekt trvá celý školský rok 2023/2024

  • Deň zdravej výživy

    26.10.2023 - Dnes sme sa zábavnou formou dozvedeli niečo nové o zdravej výžive. Vieme čo je potravinová pyramída, ktoré sú zdravé jedlá a ktoré jedlá by sme mali obmedziť. Vyskúšali sme si recepty na zdravé nátierky a ovocné maškrty.

  • Deň úcty k starším

    6. októbra sme si uctili našich starších spoluobčanov malým, milým kultúrnym programom a kytičkami, ktoré sme vytvorili s láskou.

  • Atletické preteky

    28.9.2023 - Dnes sme súťažili na atletických pretekoch v Rapovciach. Naši chlapci, Rolandko, Jarko, Lukáško a Denisko získali niekoľko medailí v ťažkej konkurencii ostatných škôl. Srdečne im blahoželáme, boli veľmi šikovní. Naša škola sa celkovo umiestnila na 3. mieste.

  • Turistika

    7.9.2023 sme sa vybrali na našu každoročnú turistiku na lipoviansku rozhľadňu. Slniečko nás hrialo, ideálne počasie na pešiu túru. Všetci sme to zvládli, aj naši najmenší, bez frflania. V lese sme zahliadli srnku aj líšku.

  • Slávnostné otvorenie školského roka

    Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024. Všetkým žiakom želáme krásne školské dni a prváčikom veľa radosti v školských laviciach.

  • Huráááá, prázdniny!

    Koniec školského roka 2022/2023. Rozlúčili sme sa s našimi štvrtákmi, želáme im mnoho úspechov v novej škole, nech sa im len darí. Všetkým želáme krásne prázdniny.

  • Škola v prírode

    Od 19.6 - 23.6 2023 sme opäť boli v Nitrianskom Rudne, v škole v prírode. Strávili sme nezabudnuteľný týždeň v lone nádhernej prírody plných skvelých zážitkov. Hry - Roztrúsený vesmír, Behačka, Kasíno, Komnata astronautov, nočná hra, futbalový turnaj, kúpanie v jazere, diskotéka, výlet do ZOO v Bojniciach.... CK Andromeda so svojimi úžasnými animátormi nám spestrili celý týždeň. Veľké ďakujem všetkým zúčastneným§ 

  • Futbalový turnaj

    14. júna sa konal futbalový turnaj škôl poiplia.  Každoročná futbalová súťaž medzi našimi kamarátmi zo škôl Rapovce a Veľká nad Ipľom. Opäť sme si zmerali sily vo futbale, na čo sme sa poctivo pripravovali pod vedením nášho pána trénera, uja Ľuba Žiarana a pani vychovávateľky Janky. Naši chlapci predviedli naldherný futbalový tanec na zelenom ihrisku a svojou férovou hrou nám robili radosť. Gratulujeme celému tímu za umiestnenie na 2. mieste. Sme na vás pyšní. Obrovské ďakujem patrí pánovi starostovi, celému tímu z obecného úradu, ktorý nám poskytol pomoc pri organizácii tohto turnaja, pani vychovávateľke Janke a pánovi trénerovi ujovi Ľubovi, ako aj našim pani učiteľkám, a tete Marike.

  • Deň detí

    27. mája sa konali obecné oslavy Dňa detí. Malí, veľkí, všetci, ktorí chceli, sa zapojili do pohybových súťaží.l Skákací hrad, chutné občerstvenie, cukrová vata nám spestrili deň. Nech sa páči, niekoľko záberov z dnešného zábavného Dňa detí.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Mučín
    Lipová 229, Mučín
  • +421 918183565

Fotogaléria