Navigácia

  • Huráááá, prázdniny!

    Koniec školského roka 2022/2023. Rozlúčili sme sa s našimi štvrtákmi, želáme im mnoho úspechov v novej škole, nech sa im len darí. Všetkým želáme krásne prázdniny.

  • Škola v prírode

    Od 19.6 - 23.6 2023 sme opäť boli v Nitrianskom Rudne, v škole v prírode. Strávili sme nezabudnuteľný týždeň v lone nádhernej prírody plných skvelých zážitkov. Hry - Roztrúsený vesmír, Behačka, Kasíno, Komnata astronautov, nočná hra, futbalový turnaj, kúpanie v jazere, diskotéka, výlet do ZOO v Bojniciach.... CK Andromeda so svojimi úžasnými animátormi nám spestrili celý týždeň. Veľké ďakujem všetkým zúčastneným§ 

  • Futbalový turnaj

    14. júna sa konal futbalový turnaj škôl poiplia.  Každoročná futbalová súťaž medzi našimi kamarátmi zo škôl Rapovce a Veľká nad Ipľom. Opäť sme si zmerali sily vo futbale, na čo sme sa poctivo pripravovali pod vedením nášho pána trénera, uja Ľuba Žiarana a pani vychovávateľky Janky. Naši chlapci predviedli naldherný futbalový tanec na zelenom ihrisku a svojou férovou hrou nám robili radosť. Gratulujeme celému tímu za umiestnenie na 2. mieste. Sme na vás pyšní. Obrovské ďakujem patrí pánovi starostovi, celému tímu z obecného úradu, ktorý nám poskytol pomoc pri organizácii tohto turnaja, pani vychovávateľke Janke a pánovi trénerovi ujovi Ľubovi, ako aj našim pani učiteľkám, a tete Marike.

  • Deň detí

    27. mája sa konali obecné oslavy Dňa detí. Malí, veľkí, všetci, ktorí chceli, sa zapojili do pohybových súťaží.l Skákací hrad, chutné občerstvenie, cukrová vata nám spestrili deň. Nech sa páči, niekoľko záberov z dnešného zábavného Dňa detí.

  • Deň matiek

    15.5.2023 – Deň matiek. Prekrásne vystúpenie pre naše najmilšie. S týmto programom sme sa chceli odvďačiť našim mamičkám, babičkám a poďakovať sa im za toľkú starostlivosť, a lásku, ktorou nás zahŕňajú. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️  

  • Stavanie mája

    28.4.2023 - Máj, máj , máj, zelený….. 🌷🌼🌸🌺🎋🌾Máj je pôvodne mladý stromček, najčastejšie smrekový, jedľový alebo brezový, ktorý mal symbolický význam a bol výrazom prírodného mýtu o boji zimy s jarou, smrti so životom; symbol na jar sa obnovujúcej prírody. Pre naše krásne devy sme postavili mája s pestrofarebnými stužkami. Zaspievali a zatancovali sme si pod ním... tak teda vitaj, mesiac máj!

  • Deň Zeme vo Zvolene

    21.4.2023 - Deň Zeme vo Zvolene. Krásne počasie, skvelý program a veľmi veľa zážitkov. Fotky budeme pridávať postupne.

  • Zápis prváčikov

    17.4.2023 _ Vo štvrtok sa na našej škole konal zápis budúcich prváčikov. Boli veľmi smelí a šikovní. Želáme im, aby sa im v škole páčilo a zažili len radostné chvíle. 🌷⚽️🍭🎼⛹️‍♀️🖌️🧡💛❤️💚

  • Kniha je náš kamarát

    24.3.2023 - Marec, mesiac knihy. Knihy sú bránou do sveta poznania. Knihy sú múdrosť. Knihy sú zábava. Dnes sme sa vrámci mesiaca knihy venovali krásnym aktivitám. Dozvedeli sme sa, ako vzniká kniha, kto všetko je pri zrode knihy, ako sa dostane k nám, čitateľom. Naša úžasná žiačka, Barbika Oláhová napísala krásny príbeh, ktorý sme dotvorili ilustráciami a vznikla naša prvá vlastná kniha. Prváci a druháci zhotovili leporelo… uznajte, že boli šikovní??? Kuk na fotky 😊👍😉

  • Karneval

    21.2.2023 - Karnevaaaaaaaál 🤠🤡🐶🐱🦊🐸🐵🐮🐰🐻‍❄️ Dnes sme sa premenili na víly, psíky, princezné a hasičov, zahrali sme sa, zasúťažili a úžasne sme sa bavili.

  • Pasovanie prvákov

    24.1.2023 - Pasovanie prvákov ❤️🌷. Naši prváčikovia sa stanú právoplatnými žiakmi našej milej školičky

  • Kom..kom...kominár

    17.1.2023 - Dnes k nám zavítal ujo kominár a vysvetlil nám prečo je dôležité , aby sa pravidelne kontrolovali komíny. Porozprával, ako pracuje, aké pomôcky používa.

  • Na Luciu...

    13.12.2022 - Na Luciu sme sa tradične vybrali do dediny…. V tento deň sa nesmelo vpustiť cudziu ženu do domu, tiež sa nesmelo nič dávať ani požičiavať. Najznámejším zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie bosoriek zahalených v bielych plachtách po chalupách, ktorých úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia.

  • Mikuláš v obci

    9.12.2022 - Mikuláš v Mučíne. 🌲🎄🎅🏻🎅🏻Ďakujeme za sladké prekvapenie.

  • Mikulášku dobrý strýčku....

    6.12.2022 - …. Prišiel k nám Mikuláš. 🎄😊❤️🎅🏻🎅🏻

  • Stromček pod stromček

    6.12.22 - Dostali sme krásny darček, vianočný stromček.🎄🌲🎄🎄🌲🎄Ďakujeme Štátne lesy SR Lučenec za Vašu akciu “ Stromček pod stromček “. ❤️

  • Deň kapusty

    22.11.22 - Dnes úžasný “ kapustový” deň. Naučili sme sa ako sa tlačí kapusta do suda, ako to robili naši predkovia, ochutnali sme pečené tekvice, pečené zemiaky s cibuľou a kyslou kapustou. Zahrali a zaspievali si…. Skrátka najsamlepší deň. 👏👏veľké ďakujem pani vychovavateľkám Jarke a Janke. ❤️😘🥬🥙🥗

  • Projekt Záložka do knihy

    4. 11. 2022

    Opäť sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy. Zhotovili sme krásne záložky pre našich kamarátov z Česka, napísali sme pre nich list a do balíka sme im pribalili aj darčeky. Obratom sme od nich dostali tiež veľmi pekné záložky a milé listy, v ktorých opisovali svoje záľuby.

  • Zlatá rybka

    3.11.2022 - Novodobá adaptácia rozprávky Zlatá rybka od A. S. Puškina. Boli sme v divadle a pozreli sme si rozprávku O zlatej rybke, v podaní hercov z Divadla Portál v Prešove. Bol to veľmi milý zážitok, veľa sme sa nasmiali na smiešnych situáciách vyplývajúce z chamtivosti ľudí.

  • Výstava záhradkárov v Rapovciach

    25.10.22 - Výstava záhradkárov v Rapovciach. Odovzdali sme hlasy najkrajšiemu jabĺčku. 🍏🍎🍐🍅🥕🌶🍇🫐🫑

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Mučín
    Lipová 229, Mučín
  • +421 918183565

Fotogaléria